Hautauspalvelumme

Läheisen kuoleman hetkellä voi olla vaikeaa hahmottaa, mistä lähteä järjestelyissä liikkeelle. Yleensä helpointa on aloittaa olemalla yhteydessä hautaustoimistoon, joka osaa neuvoa ja olla tarvittaessa puolestanne eri tahoihin yhteydessä.


Meille voitte soittaa joka päivä klo. 9-17 numeroon 045 220 6300.


Tarvittaessa asiat hoituvat kokonaan puhelimitsekin, mutta yleensä sovimme tapaamisen liikkeeseemme. Palveluaika voidaan sopia myös liikkeen aukioloaikojen ulkopuolelle. Myös kotikäynti on mahdollinen. Järjestelyt olisi hyvä aloittaa viimeistään muutaman päivän kuluessa. Hautauslupaa ei tarvitse odottaa. Toimimme koko Euran, Kiukaisten, Panelian, Harjavallan ja muiden lähikuntien alueilla. Kuljetukset myös kauempaa.

Lähtökohtana hautausjärjestelyille tulisi aina olla vainajan omat katsomukset, toiveet ja persoona. Mikäli vainajalla on ennakkoon tehtynä hautaustestamentti, tulee sen toiveita noudattaa mahdollisuuksien mukaan. Hoidamme mielellämme puolestanne kaikki järjestelyt aina siunausajan varaamisesta lähtien, täyden palvelun pakettina.

Mikäli kuitenkin haluatte hoitaa suuren osan järjestelyistä itse omatoimisesti, voi palvelumme sisältää yksinkertaisimmillaan vain esimerkiksi arkun, kuljetuksen ja tarvittavat paperiasiat.Hyvät hautajaiset -sivustolta löydät paljon lisätietoa hyvien hautajaisten järjestämisestä.


Suomen Hautaustoimistojen Liiton jäsenliikkeenä olemme sitoutuneet toimimaan alan eettisten ohjeiden mukaan.


Kunnioitamme kaikessa toiminnassamme vainajan uskontoa tai katsomusta ja toiveitanne niiden osalta. Vainajan kunnioittavan kohtelun varmistamiseksi käytämme aina vainajan käsittelyssä ja arkkuun huoltamisessa apumiestä. Otamme huomioon myös erityistoivomukset, esim. vainajan pukemisen omiin vaatteisiin, saaton kotipihan kautta jne.

Perinteitä kunnioittaen jo vuodesta 1952

Kaikki arkkumme, uurnamme ja arkkuvaatteemme ovat kotimaista käsityötä, SHT- tukun ja Mettäsen laajasta valikoimasta Punkalaitumelta. Pääsette tutustumaan niihin oheisesta linkistä, ja liikkeessämme on myös esillä kattava valikoima. Kaikki arkkumme soveltuvat niin arkkuhautaukseen kuin tuhkaukseenkin. Myös tuhkauksessa tulee olla arkku. Normaalikokoiseen arkkuun mahtuu n. 190cm pitkä tai 100 kg painava vainaja; mikäli nämä mitat ylittyvät, mietimme tapauskohtaisesti tarvetta suuremmalle arkulle.

HAUTAKIVET

Meiltä saat laadukkaat Kivilähteen hautakivet laajasta valikoimasta. Käytössämme on maksuton hautakiven suunnittelupalvelu 3D- ohjelmalla, jolla voimme tehdä luonnoksen toiveenne mukaisesta muistomerkistä ennen sen tilaamista.

SURUSIDONTA

Kukat arkulle voidaan valita ilmentämään vainajan persoonaa. Esimerkiksi metsää ja luontoa rakastaneelle voimme toteuttaa arkkulaitteen metsäteemalla, tai lähtökohtana voi olla vaikka lempiväri tai kukka. Huomioimme aina myös arkun värin ja kuviot kukkia arkulle suunnitellessa.

Saattoväen kukat ovat antajan viimeinen tervehdys vainajalle, tietynlaista surutyötä osaltaan. Nykyään yleistynyt tapa laskea yksi kukka on joskus vainajan oma toive, jolloin sitä toki tulee kunnioittaa. Mikäli tällaista toivetta ei ole tiedossa, voi olla hyvä antaa jokaisen päättää itse millä tavalla haluaa läheistään muistaa, etenkin jos on olemassa hautapaikka johon kukat on mahdollista laskea.

Toteutamme kukkasidonnat arkulle, kirkkoon ja muistotilaisuuteen, ja tuomme ne valmiiksi paikoilleen ennen tilaisuutta. Lisää kuvia sidontatöistämme löydät Facebook-sivultamme ja 24/7 verkkokaupastamme.